Consulten

Het intakeconsult

Tijdens het intakeconsult zal de diëtist u vragen stellen over uw gezondheid, voedings- en beweegpatroon en levensstijl. Ook kunt u aangeven wat u van de diëtist verwacht en wat u hoopt te bereiken.

Diëtistenpraktijk Dieet-Balans hanteert een persoonlijke aanpak. Dit houdt in dat samen met u realistische doelen worden opgesteld ten aanzien van uw voedingspatroon waarbij rekening gehouden wordt met uw eigen wensen en behoeften. Allereerst wordt uw voedingspatroon geanalyseerd. Aan de hand van de uitkomsten worden vervolgens praktische dieetadviezen gegeven en wordt een nieuw voedingsplan opgesteld. Ook ontvangt u een voorbeeld dagmenu met een variatielijst. Wanneer u een afspraak met de diëtist maakt voor aankomen / afvallen dan wordt u uiteraard ook gewogen en wordt uw vetpercentage, spiermassa en de hoeveelheid buikvet bepaald.


Wat neemt u mee naar het intakeconsult
:

-Een geldig identiteitsbewijs (dit mag ook een rijbewijs zijn)
-Een eventuele verwijsbrief van uw (huis)arts

Helaas moet de praktijk u vragen om voorafgaand aan het consult een toestemmingsformulier in te vullen. Dit kunt u voorafgaand aan het intakeconsult doen in de praktijk zelf, maar wanneer u een afspraak voor een intakeconsult maakt, dan krijgt u het document van tevoren opgestuurd. Dit kunt u eventueel uitprinten en ondertekend meenemen naar het eerste gesprek.

Het intakeconsult duurt ongeveer 60 minuten.


Vervolgconsulten

Tijdens de vervolgconsulten wordt u intensief begeleid zodat op een evenwichtige manier naar het behalen van uw doelen wordt toegewerkt. Ook is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en kunt u samen met de diëtist naar oplossingen zoeken wanneer u ergens moeite mee heeft. Wanneer u uw doelen bereikt heeft zal aandacht besteed worden aan hoe u deze zelfstandig kunt vasthouden.

Ook kunt u de diëtist tussen de consulten door mailen of bellen wanneer u vragen heeft over het voedingsadvies.

De vervolgconsulten ongeveer 25-30 minuten.

kiwi-fruit-halves