In 2012 naar de diëtist? Laat dieetadvisering volgend jaar niet van uw brood eten!

brood

Misschien denkt u er over na om volgend jaar naar de diëtist te gaan. De diëtist kan u namelijk bij allerlei voedingsgerelateerde aandoeningen en klachten helpen, zoals bij overgewicht, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterolgehalte, maag-darmklachten en nog veel meer.

Het is wanneer u advies van de diëtist wilt inwinnen verstandig dit jaar nog te kijken of uw zorgverzekeraar volgend jaar wel dieetadvisering vergoedt. Per 1 januari 2012 zit dieetadvisering namelijk niet meer in de basisverzekering, behalve als uw dieetadvisering onderdeel is van gecoördineerde multidisciplinaire zorg voor COPD, Diabetes Mellitus of cardiovasculaire risico’s.

Een aantal zorgverzekeraars bieden dieetadvisering aan in de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg uw polis, vergelijk de verschillende polissen en kies voor de zorgverzekeraar die dieetadvisering vergoedt.

Kijk voor meer informatie en een overzicht van de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen 2012 op www.directnaardedietist.nl. Voor meer informatie kunt u ook telefonisch of per mail contact opnemen met de diëtist van Diëtistenpraktijk Dieet-Balans Almere.